Day: јануари 17, 2018

ДОКИЌ: СЕКОЈ ТРЕТ МАКЕДОНЕЦ ИМА АЛЕРГИИ

Трендот со алергии зема се поголем замав, така што во 2018 година, речиси секој трет, четврти Македонец ќе има некаква алергиска манифестација, изјави денеска проф. д-р Дејан Докиќ, на промоцијата на учебникот „Алергологија“ на Медицинскиот факултет во Скопје. – Алергиите во Македонија, земајќи ја предвид претходната епидемиолошка студија од Институтот за медицина на трудот од 2003 […]

СРЕДБА СО ЗДРУЖЕНИЕТО БОРКА – ЗА СЕКОЈ НОВ ДЕН

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска се сретна со претседателката на здружението БОРКА – За секој нов ден. На средбата беше потенцирано значењето на соработката со граѓанските здруженија како клучна алка меѓу пациентите и јавното здравје. Меѓу другото, на средбата стана збор за потребата од изготвување и имплементација на национална стратегија за контрола на […]