Day: февруари 20, 2018

ВТОР ДЕН МИНИСТЕРСКИ ФОРУМ ВО ПОДГОРИЦА-ПОТПИШАНО ПИСМО ЗА НАМЕРИ ЗА ВАЖНОСТА НА ИМУНИЗАЦИЈАТА

На дводневниот министерски форум на земјите од ЈИЕ во Подгорица, на кој учествува министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска е потпишано писмо за намери, во кој се потенцира важноста на имунизацијата, како приоритет на земјите членки од ЈИЕ и претставува значајна здравствена, социјална и економска вредност. Писмото за намери го потпишаа 12 земји членки […]