Day: март 29, 2018

ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР ВО ПОСЕТА НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ ВО ДЕБАР

Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев, денеска ги посети Општата болница и Здравствениот дом во Дебар, каде оствари средби со директорите и стручните колегиуми на овие установи. Целта на посетата е согледување на актуелните состојби и потреби на установите во насока на унапредување на условите за персоналот и пациентите. Исто така, на […]

НАМАЛЕНИ МАКСИМАЛНИТЕ ЦЕНИ НА 336 ГЕНЕРИЧКИ И 222 ИНОВАТИВНИ ЛЕКА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче на денешната прес конференција информираше дека согласно Законот за лекови и медицински средства и Методологијата за начинот на утврдување на цените на лековите, спроведена е годишна ревизија на цените на сите лекови, кои се издаваат на рецепт. Ревизијата на цените на лековите, согласно утврдената методологија е една од мерките во […]