Day: април 12, 2018

СРЕДБА СО ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО НА БУГАРИЈА

Mинистерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска оствари работна средба со д-р Бојко Пенков, заменик министер за здравство на Република Бугарија. Работната средба беше по барање на Министерството за здравство за продлабочување и унапредување на соработката со бугарското Министерство за здравство во делот на разменување искуства, знаења, едукации и странски експертизи.   Министерот за здравство истакна дека […]

СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ПОЛСКА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска оствари средба со Амбасадорот на Република Полска во Република Македонија, Јацек Мултановски.   Тема на средбата беше унапредување на меѓусебната соработка помеѓу двете земји во областа на здравствениот систем. Полскиот амбасадор, Мултановски, се интересираше за состојбите во македонското здравство, како и подобрување и унапредување на јавниот здравствен систем. На […]