Day: април 26, 2018

ОБУКИ ЗА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА BASIC LIFE SUPPORT

Како резултат на одржаната средба на министерот за здравство, д-р Венко Филипче со Здружението на медицински сестри на Република Македонија, техничари и акушерки на Македонија и Здружението на анестезиолози, неделава стартуваа обуките за медицински сестри за постапување при животозагрозувачки состојби (Basic Life Support), како прв чекор во континуираниот процес на едукација. Во текот на оваа […]