Day: април 27, 2018

РАБОТНА ПОСЕТА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И КОСОВО ВО ОБЛАСТА НА ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, придружуван од заменик министерот за здравство, д-р Гоце Чакаровски, државниот секретар, д-р Владимир Милошев, директорот на ФЗОМ, Ден Дончев, директорот на ФЗОМ, Орхан Рамадани, се сретнаа со Уран Исмаили, министер за здравство на Република Косово, придружуван од косовска делегација. За време на официјалната посета министрите за здравство од Република […]

ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР Д-Р ВЛАДИМИР МИЛОШЕВ ВО ПОСЕТА НА БОЛНИЦАТА ВО ГЕВГЕЛИЈА

Државниот секретар во Министерството за здравство, Владимир Милошев денеска ги посети Општата болница и Здравствениот дом во Гевгелија, каде се сретна со директорите и стручниот колегиум на двете установи. – Реформскиот процес за спојување на општите болници и здравствените домови, кој веќе почна да се спроведува преку Владата и Министерството за здравство, е конкретниот повод […]

КОНГРЕС НА МАКЕДОНСКОТО ДРУШТВО НА ОРТОПЕДИ И ТРАУМАТОЛОЗИ – МАДОТ

Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев, се обрати на отворањето на четвртиот конгрес на Македонското друштво на ортопеди и трауматолози – МАДОТ.  Д-р Милошев потенцираше дека заедничка визија на Владата на Република Македонија и Министерството за здравство е изградба на достапен и квалитетен систем на здравствена заштита за секој граѓанин. Во таа […]