Day: април 30, 2018

ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР, Д-Р МИЛОШЕВ НА СРЕДБА СО ТИКА

Државниот секретар во Министерство за здравство, д-р Владимир Милошев, одржа работна средба со делегација од Турска владина агенција за соработка и координација-ТИКА, предводена од Ајтекин Ајден, програмски координатор на ТИКА за Македонија и д-р Орхан Дерман, проф по педијатрија на Универзитет во Турција.  Целта на средбата е претстојната обука на педијатри и неонатолози од интензивна нега […]