Day: јуни 14, 2018

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИ ДЕН НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО

Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев се обрати на одбележувањето Светски ден на крводарителството.  Во своето обраќање д-р Милошев истакна дека во тек на овој месец Министерството за здравство реализира кампања на социјалните медиуми под мотото „Донирај и подари живот“, со цел да ја покренеме свесноста за значењето на дарувањето крв, како […]