Day: август 1, 2018

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ СВЕТСКА НЕДЕЛА НА ДОЕЊЕ – „ДОЕЊЕТО ОСНОВА НА ЖИВОТОТ“

Светската недела на доење, традиционално, се одбележува од 1 до 7 август, со годинешното мото „Доењето основа на животот“. Министерството за здравство, во соработка со Клиниката за детски болести, Здравствен дом Скопје, Заводот за здравствена заштита на мајките и децата, како и останатите јавни здравствени установи реализираат повеќе активности, потенцирајќи ја важноста на доењето. За […]