Day: август 8, 2018

ДО ОДГОВОРНИТЕ ЛИЦА НА ПОРТАЛОТ НОВА ТВ

Во врска со објавата на НОВА ТВ од 08.08.2018 во 18.49 часот – „Министерот Филипче потпишал договор од 700 000 евра без тендер“,  Министерството за здравство ги отфрла инсинуациите и шпекулациите наведени во текстот. Имено, Министерството за здравство потпишало варијација на веќе постоечки договор, а не како што се наведува во текстот нов договор. Тоа […]

РЕАЛИЗИРАНИ АКТИВНОСТИ НА КБ БИТОЛА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСЛУГИ

Извештај за работата на менаџерскиот тим на Клиничка болница Битола во период од една година 07.08 2017-07.08.2018 Реконструкцијa: 1.Хортикултурно уредување на дворот 2. Поставен систем на наводнување капка по капка 3. Почнати подготовки и почнати активности за искористување техничка вода 4. Замена и санирање на одводен канал и канализација на интернистички амбуланти 5. Санирање на 4 […]