Day: октомври 4, 2018

Државниот секретар Милошев учествува на Европскиот здравствен форум, кој се одржува од 3-ти до 5-ти октомври во Австрија

Државниот секретар во Министерството за здравство, Владимир Милошев од 3-ти до 5-ти октомври учествуваше на Европскиот здравствен форум во Австрија, каде дебатираше за надминувањето на скептицизмот за вакцинирањето. Со неговите европски колеги, тој разговараше и за можностите за унапредување на грижата на болните од малигни заболувања и за јакнење на капацитетите на јавното здравство. Фокусот […]