Day: октомври 5, 2018

Доделени сертификати за ефективна перинатална грижа на мултидисциплинарни медицински тимови согласно протоколите и стандардите на СЗО

Во рамки на партнерството на Фондот за население на Обединетите нации – УНФПА со Владата на Република Македонија и Министерство за здравство за намалување на мајчината и новороденечка смртност, денеска, на Универзитетска клиника за гинекологија и акушерство во Скопје беа доделени сертификати од двонеделната обука на мултидисциплинирани тимови од гинеколози/акушери, неонатолози и акушерки за ефективна […]