Day: ноември 10, 2018

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ВОВЕДУВАМЕ ТРИ НОВИ ТИПОВИ НА ИНСУЛИН, ЕДЕН ОД НИВ НАМЕНЕТ ЗА ДЕЦАТА

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче, денеска зборуваше на форумот „Што е потребно за добра контрола на дијабетесот и среќно семејство“, во конференциската сала во Спортскиот Центар „Борис Трајковски“, во рамки на одбележувањето на Светскиот ден на дијабетес – 14 Ноември, во организација на Асоцијацијата за детски дијабетес на Македонија – Баланс МК. Во […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: АКТИВНО РАБОТИМЕ ЗА РЕШАВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИОТ ХАОС НА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР, ЗГОЛЕМЕНИ ПЛАТИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО ЗА 5%

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче во вчерашната дебата на 1ТВ посочи дека министерството активно работи на конечно решение на сообраќајниот хаос и паркирањето на Клинички центар, со што ќе се олесни движењето помеѓу кампусот, но и ќе се ослободи улицата Водњанска од сообраќаен метеж. Исто така, беше потенцирано и дека Министерството за здравство […]