Day: декември 4, 2018

СПОЈУВАЊЕ НА ЕКСПЕРТИЗИТЕ ВО ДРЖАВНО И ПРИВАТНО ЗДРАВСТВО – УНAПРЕДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ЗА ДЕЧИЊАТА СО НАЈТЕШКИ СРЦЕВИ БОЛЕСТИ

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, заедно со директорот на Фондот за здравствено осигурување, Ден Дончев, денеска одржаа прес конференција на која беше презентиран нов начин на функционирање на детската кардиохирургија. – Донесовме одлука договорот на болницата „Жан Митрев“, којшто со години е за извршување кардиохируршки интервенции на возрасни но и на деца, од следната […]

Д-Р МИЛОШЕВ: ЕДИНСТВЕНИОТ ЛАБОРАТОРИСКИ ИНФОРМАТИЧКИ СИСТЕМ ВО ПРИЛОГ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ И ПАЦИЕНТИТЕ

Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев одржа работна средба со претставници од Здружението на медицински биохемичари на Македонија, на која беше разговарано за новиот концепт на реорганизација на биохемиските лаборатории, согласно современите позитивни искуства од балканските и европските држави каде веќе се применува овој концепт.  -Спроведените анализи за функционирањето на лабораториите низ […]