Day: декември 22, 2018

ПРВА БРИФИНГ СРЕДБА ЗА НОВИНАРИ КОИ СЛЕДАТ ЗДРАВСТВЕНИ ПОЛИТИКИ

Новинари кои следат здравствени политики, во организација на Министерство за здравство, на 21 и 22 декември, 2018 година во Струмица, беа дел од првата едукативна работилница посветена на новините во македонскиот здравствен систем. Работилницата беше организирана со цел да се едуцираат и информираат новинарите околу новостите кои се воведуваат и применуваат во јавните здравствени установи. […]