Day: јануари 2, 2019

ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА МОРБИЛИ (МАЛИ СИПАНИЦИ) НА ЦЕЛО ПОДРАЧЈЕ НА ГРАДОТ СКОПЈЕ

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче денеска, прогласи епидемија од морбили на цело подрачје на градот Скопје и предложи мерки за населението како да се заштити ширењето на ова исклучително опасно заболување, од кое луѓето можат да се заштитат со вакцинација. Покрај седумте случаи кои пред десетина дена се појавија во скопската населба Радишани, […]