Day: јануари 7, 2019

ВОНРЕДНИОТ ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ПОТВРДИ ДЕКА СИТЕ МРП ВАКЦИНИ СЕ СО ВАЖЕЧКИ РОК

Вонредниот инспекциски надзор кој во изминатите два дена го изврши комисијата формирана по барање на министерот за здравство, Венко Филипче, покажа дека сите МРП вакцини со кои се имунизираат децата се со важечки рок и целосно безбедни. Надзорот изврши контрола во повеќе вакцинални пунктови и беа детално исконтролирани фабричките рокови втиснати на сите кутии и […]