Day: јануари 17, 2019

СПАСЕН ПАЦИЕНТ СО МОЗОЧЕН УДАР, СО НОВАТА КОМБИНИРАНА МЕТОДА НА ТРОМБОЛИЗА И ТРОМБЕКТОМИЈА

На пациент кој доживеал мозочен удар, поради запушување на магистрален крвен сад во мозокот, завчера тим  лекари невролози, анестезиолози и радиолози, му го спасиле животот со помош на новата комбинирана метода на тромболиза и тромбектомија, која кај нас веќе станува практика. Оваа метода се применува во сите сите современи клиники во Европа и Америка. Станува […]