Day: февруари 23, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: СО ИЗМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ОД ОВАА ГОДИНА ЗА ПРВПАТ ВО НАШАТА ЗЕМЈА, СЕКОЈ МЛАД ЛЕКАР ЌЕ ДОБИЕ ШАНСА ДА СЕ АНГАЖИРА ВО СИСТЕМОТ НА ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

„Оваа Влада посветено работи на тоа да креира фер општество за сите млади луѓе“, изјави министерот Филипче и потенцираше дека со измената на Законот за здравствена заштита од оваа година за првпат во нашата земја, секој млад лекар ќе добие шанса да се ангажира во системот на јавно здравство. Ова значи дека секој лекар којшто […]