Day: февруари 25, 2019

ТРКАЛЕЗНА МАСА ПОСВЕТЕНА НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ПОДДРШКА НА СЛЕПИТЕ ЛИЦА

Министерот за здравство, Венко Филипче денеска зеде учество на тркалезната маса, посветена на иницијативи за поддршка на слепите лица, во соработка со УСАИД. Во своето воведно обраќање тој истакна дека визуелниот систем е еден од најважните за правилен раст и развој на едно дете. Доколку се утврдат одредени недоследности, најдобри резултати има кога навремено се […]

НОВИНИ ВО НАЦИОНАЛНИОТ СИСТЕМ МОЈТЕРМИН – СЕ ВОВЕДУВААТ ДВА НОВИ УПАТИ „ИТЕН 24“ И „УПАТ БЕЗ ТЕРМИН“

Министерството за здравство и Управата за електронско здравство воведуваат новини во националниот систем Мојтермин, со цел подобрување на здравствената евиденција и поедноставување на работата на здравствените работници, но пред се заради оптимизација на процесот на упатување на пациентите и побрзо добивање на услугата која им е потребна на пациентите. Најзначајната новина која се воведува се […]