Day: март 4, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ И АВСТРИСКАТА МИНИСТЕРКА ХАРТИНГЕР-КЛАЈН: ЗАЈАКНУВАЊЕТО НА БИЛАТЕРАЛНАТА СОРАБОТКА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА ВО ОБЛАСТА НА ЗДРАВСТВОТО

На денешната средба со министерка за труд, социјална политика, здравство и заштита на потрошувачи на Република Австрија, м-р Беате Хартингер-Клајн, информирав за успешната реализација на заедничкиот проект на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика за промовирање на првиот сервис за домашна посета, кој успешно функционира во Кочани и Ресен, а наскоро […]