Day: април 2, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГРЧКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО КСАНТОС: ЗАЈАКНУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА ПОМЕЃУ РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА ВО ОБЛАСТА НА ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска во Владата на Република Северна Македонија оствари средба со грчкиот министер за здравство Андреас Ксантос, во рамки на официјалната посета на Премиерот на Република Грција Алексис Ципрас на нашата држава. На средбата, двајцата министри разговараа за зајакнување на соработката помеѓу Република Северна Македонија и Република Грција во […]