Day: април 5, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ОПШТАТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ КАВАДАРЦИ СО ЗГОЛЕМЕН ОБЕМ НА РАБОТА, СО НОВИ СОВРЕМЕНИ АПАРАТИ ЗА ДИЈАГНОСТИКА, ОТВОРЕН МОДЕРЕН УРГЕНТЕН ЦЕНТАР И РЕНОВИРАНА БИОХЕМИСКА ЛАБОРАТОРИЈА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче денеска оствари средба со раководството и персоналот на Општата болница со проширена дејност Кавадарци, каде заеднички го одбележаа 7 април–Светскиот ден на здравјето. Во рамки на посетата, министерот Филипче на вработените им честиташе на посветеноста и истакна дека минатата година беше успешна за оваа болница. Министерството за здравство […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ОПШТАТА БОЛНИЦА ВЕЛЕС Е ПРВАТА ОПШТА БОЛНИЦА ШТО ДОБИВА АКРЕДИТАЦИЈА НА 3 ГОДИНИ ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА КВАЛИТЕТ И АКРЕДИТАЦИЈА НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска ја посети Општата болница Велес, каде оствари работна средба со раководството и персоналот на оваа јавна здравствена установа. На средбата, министерот Филипче во пресрет на 7 април – Светскиот ден на здравјето им честиташе на успехот и заложбите да бидат првата општа болница што доби акредитација на […]