Day: април 10, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: РЕЗУЛТАТИТЕ ПОКАЖУВААТ ДЕКА СОРАБОТКАТА ЗА ДЕТСКАТА КАРДИОХИРУРГИЈА Е ОДЛИЧНА ПРИ СПОЈОТ НА ЕКСПЕРТИЗИТЕ ОД ЈАВНОТО И ПРИВАТНОТО ЗДРАВСТВО

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, директорот на „Клиничка болница Жан Митрев“, д-р Жан Митрев, директорите на Фондот за здравствено осигурување Ден Дончев и Орхан Рамадани, и д-р Владимир Чадиковски, денеска одржаа заедничка прес-конференција на која ги презентираа резултатите од успешното функционирање на новиот модел на соработка во областа на детската кардиохирургија. -Резултатите покажуваат […]