Day: мај 9, 2019

ВРВЕН ПРИОРИТЕТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО Е ГРИЖАТА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЈЕ

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска учествуваше на панел дискусијата посветена на женско здравје, во рамки на фестивалот за феминистричка култура и акција „Прво па женско“.  -Би сакал да ви се заблагодарам за поканата да учествувам на денешната панел дискусија и да зборувам за женското здравје. Врвен приоритет на Министерството за здравство е грижата […]