Day: мај 15, 2019

ВМРО-ДПМНЕ ШИРИ ЛАЖНИ ВЕСТИ ЗА ЈАВНАТА НАБАВКА ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА ЈПП ЗА ИНТЕГРИРАНО МЕНАЏИРАЊЕ СО ИНОВАТИВНИ РЕШЕНИЈА ЗА ХИРУРШКИ ЗАФАТИ

Министерството за здравство, најостро реагира до политичката партија ВМРО-ДПМНЕ за прес-конференцијата во која се изнесени бројни невистини и лаги за јавната набавка за воспоставување на јавно приватно партнерство за интегрирано менаџирање со иновативни решенија за хируршки зафати. Имено, идното јавно приватно партнерство за интегрирано менаџирање со иновативни решенија за хируршки зафати е економски модел за […]

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ РЕАГИРА НА НЕТОЧНИТЕ ИНФОРМАЦИИ ОД МЕДИУМИТЕ ПРЕКУ СОВЕТОТ ЗА ЕТИКА ВО МЕДИУМИТЕ И СОВЕТОТ НА ЧЕСТА

Министерството за здравство во изминатиот период беше предмет на многу медиумски објави каде се изнесуваа неточни информации и шпекулации за работата на Министерството. Со цел спречување натамошни шпекулативни медиумски објави, Министерството за здравство ќе реагира преку соодветните медиумски и новинарски инстанции, Советот за етика и Советот на честа, односно со испраќање претставки до овие тела. […]

ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТ ЗА ДИРЕКТОР НА ЈАВНА ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО објавува ОГЛАС за пријавување на кандидати за полагање на испит за директор на јавна здравствена установа Ги покануваме сите заинтересирани кандидати кои имаат интерес да полагаат испит за директор во јавна здравствена установа да се пријават на овој оглас што го објавува Министерството за здравство. Согласно член 104 став (2) точка 4) од Законот […]