Day: мај 24, 2019

МИНИСТРИТЕ ЗА ЗДРАВСТВО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И ЦРНА ГОРА, ФИЛИПЧЕ И ХРАПОВИЌ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА РАЗБИРАЊЕ, СО ШТО СЕ РАЗВИВА И ЗАЈАКНУВА СОРАБОТКАТА МЕЃУ ОВИЕ ДВЕ ДРЖАВИ ВО ОБЛАСТА НА ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска во Подгорица, во рамки на официјалната посета и заедничка седница на Владата на Република Северна Македонија и Владата на Црна Гора, оствари билатерална средба со црногорскиот министер за здравство, Ќенан Храповиќ. На средбата стана збор за продлабочување на соработката меѓу двете министерства во повеќе области, како што […]