Day: мај 25, 2019

ДЕМАНТ ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО ДО РЕДАКЦИЈАТА НА КУРИР

Министерството за здравство, најостро реагира до редакцијата на „Курир“ за текстот „Епидемијата на морбили не стивнува, се затвораат одделенија по болници, а Филипче на продолжен викенд“, објавен на 25 мај 2019 година. Сите наводи во текстот се невистинити. Неточна е информацијата дека заменик министерот Асим Муса соопштил дека хируршкото одделение е затворено поради заболување на […]

МЗ, ФЗО И СИТЕ ЗАСЕГНАТИ ИНСТИТУЦИИ СЕ НА РАСПОЛАГАЊЕ, ВО МОМЕНТОВ СЕ ПОДГОТВУВА МЕДИЦИНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА И СЕ ОРГАНИЗИРА ПРЕВОЗ МОМЧЕТО КОЕ ВЧЕРА СЕ ЗДОБИ СО ИЗГОРЕНИЦИ ОД СТРУЕН УДАР ВО НАЈБРЗО ВРЕМЕ ДА БИДЕ ПРЕНЕСЕНО НА ЛЕКУВАЊЕ ВО СТРАНСТВО

Министерството за здравство, Фондот за здравствено осигурување и сите засегнати институции се на располагање, во моментов се подготвува медицинска документација и се организира превоз момчето кое вчера се здоби со изгореници од струен удар во најбрзо време да биде пренесено на лекување во странство. Нашите лекари максимално се грижат за момчето да ја добие неопходната […]