Day: јули 14, 2019

[РЕАКЦИЈА] ВМРО-ДПМНЕ ИЗНЕСУВА БРОЈНИ НЕВИСТИНИ, НЕ Е ОТВОРЕНА ЈАВНАТА НАБАВКА ЗА МАМОГРАФИ

Министерството за здравство најостро реагира за денешната прес-конференција на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ, во која се изнесени бројни невистини. Во однос на обвинувањата дека во Министерството за здравство има сомнителни набавки, сакаме да ги потсетиме ВМРО-ДПМНЕ за одлуката на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, во која се вели дека нема место […]