Day: јули 18, 2019

ДЕМАНТ ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО

Почитувани, Во јавноста почна да се актуелизира и шири стара вест, која не е вистинита и е изјава на претседателот на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски, објавена во април годинава како нова вест, дека наводно во Министерството за здравство како советник работи поранешниот министер за здравство Никола Тодоров. Министерството за здравство информира дека оваа вест […]

ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ, 1700 ПАЦИЕНТИ ЈА ПОСЕТИЛЕ ДНЕВНАТА БОЛНИЦА ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО РЕСЕН

За шест месеци, 1700 пациенти ја посетиле Дневната болница во Здравствениот дом во Ресен Од декември 2018 година почна со работа Дневната Болница во Здравствениот дом во градот Ресен, прва од овој вид во здравствените домови ширум државата. Досега, 1700 пациенти ја посетиле болницата и граѓаните се задоволни, затоа што не мора да се упатуваат […]