Day: јули 26, 2019

ДОЕЊЕТО – НАЈДОБАР НАЧИН ЗА ИСХРАНА НА ДОЕНЧИЊАТА И ОСНОВА ЗА ДОБРО ЗДРАВЈЕ И ВО АДУЛТНАТА ВОЗРАСТ

Во пресрет на Светската недела на доење, што традиционално се одбележува од 1-7 август, претседателката на поткомитетот за промоција, заштита и поддршка на доењето, д-р Мими Кимовска Христова, информираше за активностите на поткомитетот, со цел потенцирање на важноста на доењето од медицински и општествен аспект.  – Оваа година, мотото на Светската асоцијација за доење (WABA) […]