Day: август 7, 2019

ПОЧНАТА ПОСТАПКАТА ЗА ЈАВНА НАБАВКА ЗА ИЗГРАДБА НОВ УНИВЕРЗИТЕТСКИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР НА ГРИНФИЛД ЛОКАЦИЈА ПО МОДЕЛ „КЛУЧ НА РАКА” СО ПОДДРШКА ПРИ МЕНАЏИРАЊЕ НА ПРОЕКТ

Ве известуваме дека Министерството за здравство во текот на вчерашниот ден на Електонскиот систем за јавни набавки (ЕСЈН) ја почна постапката за јавна набавка за изградба на нов универзитетски клинички центар на greenfield локација по модел „клуч на рака” со поддршка при менаџирање на проектот. Министерството за здравство со пристапување кон реализација и изградба на […]

ДЕНЕСКА ЦЕЛАТА ДРЖАВА ЌЕ БИДЕ ЗАФАТЕНА СО ТЕМПЕРАТУРИ ОД ЖОЛТА (АЛЕРТНА) ФАЗА

Според најавата од Управата за хидрометеоролошки работи, информираме дека во текот на денешниот ден (среда, 07.08.2019 година) целата територија на државата ќе биде зафатена со температури од жолта (алертна) фаза. Согласно Акцискиот план за превенирање на последиците од топлотните бранови врз здравјето на населението, потребно е да се почитуваат општите мерки за заштита на здравјето, […]