Day: август 8, 2019

ПОРТОКАЛОВА ФАЗА ВО ЦЕЛА ДРЖАВА-ПРЕПОРАКИ ЗА ЗАШТИТА

Согласно добиените информации од метео-алармот на Управата за хидрометеоролошки работи, почнувајќи од четврток 08.08.2019 година и се до 14.08.2019 година (среда), територијата на целата држава е зафатена од високи температури од портокалова фаза. Сите региони во државата: скопскиот, осоговско-малешевскиот, пелагонискиот и охридско-преспанскиот се зафатени со портокалова фаза. Министерството за здравство врз основа на заклучоците на […]

ПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА РЕНОВИРАЊЕ НА 34 ЈАВНОЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ ВО ДРЖАВАТА

Министерството за здравство информира дека на ден 06.08.2019 година на Електронскиот систем за јавни набавки (ЕСЈН) почната е постапка за јавна набавка на градежно-занаетчиски услуги за тековно одржување на здравствените објекти и набавка на болнички кревети и ТВ приемници за потребите на 34 здравствени установи во Република Северна Македонија. Со цел зајакнување на капацитетите на […]