Day: август 26, 2019

ОПФАТОТ НА ВАКЦИНАЦИЈА СО МРП ВО ЦЕЛА ДРЖАВА ИЗНЕСУВА 98%, ИСПОЛНЕТА ПРЕПОРАКАТА НА СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

Министерството за здравство информира дека стапката на вакцинација со МРП вакцина во цела држава изнесува 98 проценти. Во градот Скопје изнесува 99%, а во останатиот дел од државата 97%. Досега, вакцинирани се 35.870 лица со МРП вакцина на возраст до 14 годишна возраст. Од нив, во Скопје се вакцинирани 16.732, додека пак, во останатиот дел […]