Day: септември 17, 2019

ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР Д-Р МИЛОШЕВ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ХРОНИЧНА МИЕЛОИДНА ЛЕУКЕМИЈА

Државниот секретар, д-р Владимир Милошев денеска присуствуваше на одбележувањето на  меѓународниот ден на хронична миелоидна леукемија при што нагласи дека приоритет на оваа Влада и Министерството за здравство секогаш се и ќе останат пациентите. За таа цел, тој потсети дека потсетуваме дека НА КЛИНИКАТА ЗА ХЕМАТОЛОГИЈА е ДОСТАПНА НОВА НАЈСОВРЕМЕНА ТЕРАПИЈА со која МАКЕДОНСКОТО ЈАВНО […]