Day: октомври 6, 2019

ЗА ПРВПАТ СИТЕ ЖЕНИ СО РАК НА ДОЈКА ИМААТ ТЕРАПИЈА, ОБЕЗБЕДИВМЕ БЕСПЛАТНИ ОРТОПЕДСКИ ГРАДНИЦИ И ПСИХОЛОШКА ПОДДРШКА ЗА ОВИЕ ПАЦИЕНТИ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска чекореше на Маршот „Напред розово“, кој 11-та година по ред се одржува за подигнување на свеста и против ракот на дојка.   Министерството за здравство и Владата на Република Северна Македонија во изминативе две години спроведуваат мерки за подобрување на здравјето и животот на овие пациенти. „За […]