Day: ноември 8, 2019

НАБАВЕНА НОВА МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА НА КЛИНИКАТА ЗА ДЕРМАТОЛОГИЈА

Универзитетската клиника за дерматологија набави нова медицинска опрема во вкупна вредност од речиси половина милион денари, која ќе обезбеди највисок стандард на дијагностика за пациентите кои се лекуваат на оваа клиника. Од денеска, на клиниката во функција се: нов апарат за пресотерапија и лимфна дренажа за лекување хронична венска инсуфициенција, примарни и секундарни лимфедеми на […]