Day: ноември 14, 2019

ОБУКА – АКТИ НА ЛИДЕРСТВО, СО ЦЕЛ ОСВЕЖУВАЊЕ НА ЗНАЕЊАТА НА ПОЛЕТО НА ЛИДЕРСТВО И МЕНАЏМЕНТОТ, НО И ДА СЕ ПОТТИКНАТ ПОЗИТИВНИТЕ ПРОМЕНИ ВО СЕКОЈДНЕВНОТО ВОДЕЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ

Во Деканатот на Медицински факултет во Скопје, денеска се одржа обука Акти на Лидерство, со цел освежување на знаењата на полето на лидерството и менаџментот, но и да се поттикнат позитивните промени во секојдневното водење на здравствените установи. На оваа обука, учество земаа директорите и претставници на Универзитетските клиники во комплексот „Мајка Тереза“ – Скопје. […]

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЦЕЛОСНО ПОСВЕТЕНО НА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НАЈКВАЛИТЕТЕН ТРЕТМАН ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО ДИЈАБЕТЕС

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, денеска присуствуваше на централниот настан за одбележување Светски ден против дијабетесот, во организација на Сојузот на здруженија на дијабетичари, со поддршка од Министерство за здравство, здруженија, институции и компании.  Во своето обраќање тој нагласи дека Министерството за здравство е целосно посветено на обезбедување најквалитетен третман за сите пациенти со […]