Day: ноември 22, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ПРЕДЛОГ-БУЏЕТОТ ЗА 2020 ГОДИНА Е КРЕИРАН СПОРЕД ПОТРЕБИТЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ И ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска одржа прес-конференција на која го презентираше Предлог-буџетот за 2020 година, креиран според потребите на пациентите и здравствените работници. Тој истакна дека буџетот изнесува 7.1 милијарда денари, зголемен е за 634 милиони денари, во споредба со буџетот од 2019 година. Во продолжение на ова соопштение ви го пренесуваме […]

ПРИВАТНИТЕ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИ – ДОКТОРИ НА МЕДИЦИНА ОД КОНКУРСОТ 2019, ПОЧНАТИ ВО МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ, КОИ ИЗРАЗУВААТ ИНТЕРЕС ЗА МЕСЕЧЕН ПАРИЧЕН НАДОМЕСТОК ДА ДОСТАВАТ ДОКУМЕНТАЦИЈА ПРЕКУ АРХИВА ВО МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО

Приватните специјализанти – доктори на медицина од конкурсот 2019, почнати во месец септември, кои изразуваат интерес за месечен паричен надоместок да достават документација преку архива во Министерство за здравство. Специјализантите треба да достават: – Пополнет формулар (во прилог) – Потврда од агенција за вработување доколку се невработени или М1/М2 образец доколку се вработени – Копија […]