Day: ноември 27, 2019

ГОЛЕМ ИСЧЕКОР ВО УНАПРЕДУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА ПСИХИЈАТРИСКА БОЛНИЦА ДЕМИР ХИСАР

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче,  официјално го отвори новоизградениот дел на Психијатриската болница Демир Хисар. Станува збор за комплетно нов машки павилјон за чија изградба средствата ги обезбеди Американската амбасада, а уредувањето го финансираше самата болница.  – Оваа здравствена установа претставува значаен центар за лекување на пациентите со нарушено ментално здравје. Од основањето […]