Day: февруари 11, 2020

КОМПЛЕТНО РЕНОВИРАН ВАКЦИНАЛНИОТ ПУНКТ И НАБАВЕН НОВ ДИГИТАЛЕН РЕНДГЕН АПАРАТ ЗА ПОЛИКЛИНИКАТА „ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“

Во поликлиниката „Ѓорче Петров“ комплетно е реновиран вакциналниот пункт и се набави нов дигитален рендген апарат. При посетата, министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче истакна дека ги следиме стандардите и упатствата на Светската здравствена организација (СЗО) и почнато е со комплетно реновирање на вакциналните пунктови во поликлиниките во Скопје.  – Во овие реновирани пунктови, […]