Day: февруари 27, 2020

ДИРЕКТОРОТ НА СЗО ЗА ЕВРОПА, ХАНС КЛУГЕ: СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ГИ СПРОВЕДУВА ПРЕПОРАКИТЕ НА СЗО, НЕМА ПОТРЕБА ЗА ПАНИКА

„Здравствените власти и Владата во државата ги спроведуваат препораките од Светската здравствена организација (СЗО), дури и пред да се јави вчерашниот прв случај со корона беше формиран мултисекторски комитет за итни ситуации под директно раководство на премиерот. Заедно со помош на СЗО беше направена проценка на капацитетите, не само на човечките ресурси, туку и на […]