Day: март 11, 2020

ПАЦИЕНТИТЕ НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА ВО СТАБИЛНА СОСТОЈБА, ВО МОМЕНТОВ СЕ ТЕСТИРААТ 12 ЛИЦА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче на денешната прес-конференција информираше за состојбата со корона вирус во Република Северна Македонија. „На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби има 7 пациенти. Сите се со стабилна, лесна клиничка слика и никој нема потреба од механичка вентилација. Контролниот тест на пациентката што иницијално беше прва пациентка кај […]