Day: март 21, 2020

СОСТОЈБАТА ДО 12:00 ЧАСОТ: РЕГИСТРИРАНИ 9 НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАТА – ВКУПНО 85 ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ПАЦИЕНТИ

Министерството за здравство информира дека се регистрирани 9 нови случаи на коронавирус во земјата. Со ова бројката на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот, изнесува 85. Според местото на постојано живеење, случаи на КОВИД-19 се регистрирани во 6 градови: Скопје, Дебар, Штип, Кавадарци, Гостивар и Охрид. Состојбата на хоспитализираните пациенти Клиниката за инфективни […]

ОД ДЕНЕСКА, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЕДНАШ ДНЕВНО ЌЕ ИНФОРМИРА ЗА ТОЧНИТЕ СТАТИСТИКИ И БРОЈКИ НА ЗАБОЛЕНИ ЛИЦА ОД КОВИД-19, ЗА СОСТОЈБАТА ДО 12 ЧАСОТ И ТАА БРОЈКА ЌЕ СЕ ОДНЕСУВА НА ПРЕТХОДНИТЕ 24 ЧАСА

Почитувани медиуми, Министерството за здравство најнапред сака да ви се заблагодари за досегашната соработка и поддршка. Вие медиумите сте главен партнер на институциите во справување со кризата. Досега, вие ни помогнавте многу и веруваме дека докрај заедно ќе се бориме за надминување на состојбите. Министерството за здравство од првиот ден прави огромни напори навремено, транспарентно […]