Day: март 24, 2020

УПАТСТВО ЗА ГРАЃАНИТЕ ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ НА ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОРОНАВИРУС КАЈ МАТИЧЕН ЛЕКАР

Закажувањето на земање брисеви од вчера се врши и преку матичните лекари. Доколку граѓаните имаат некој од следните симптоми: сува кашлица, висока температура, треска или отежнато дишење, најпрвин треба да се јават по телефон кај својот матичен лекар. Заради заштита на сопственото здравје и здравјето на другите граѓаните не смеат да одат во ординација, туку […]

СОСТОЈБАТА СО КОРОНАВИРУСОТ ДО 12:00 ЧАСОТ : РЕГИСТРИРАНИ 12 НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАТА-ВКУПНО 148 ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ПАЦИЕНТИ

Министерството за здравство информира дека во изминатите 24 часа се регистрирани 12 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје (7) и Куманово (5). Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 148 лица од кои 1 излекуван и 2 починати пациенти. Според местото на живеење, досега случаи […]