Day: март 26, 2020

ОД ДЕНЕСКА ВО НАШАТА ЗЕМЈА, ДВА ЗНАЧАЈНИ МЕЃУНАРОДНИ ПРОЕКТИ ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ

Од денеска Република Северна Македонија е една од земјите во кои ќе се спроведуваат два значајни меѓународни проекти за борба против коронавирусот. Имено, денеска Светската Здравствена Организација го потврди учеството на нашата земја во програмата „Солидарност“, што претставува голема, меѓународна студија дизајнирана да даде податоци за најефикасен треман во лекувањето на пациентите со КОВИД-19. Целта […]

СОСТОЈБАТА СО КОРОНАВИРУСОТ ДО 12 ЧАСОТ: РЕГИСТРИРАНИ ВКУПНО 24 НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАТА, ВКУПНО 201 ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ПАЦИЕНТИ

Министерството за здравство информира дека во изминатите 24 часа се регистрирани  24 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје (15), Куманово (4), Дебар (2), Охрид (1), Штип (1), Тетово (1). Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 201 лица. Според местото на живеење, досега случаи на […]