Day: март 27, 2020

СОСТОЈБАТА СО КОРОНАВИРУСОТ ДО 12:00 ЧАСОТ: РЕГИСТРИРАНИ 18 НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАТА-ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 219 ПАЦИЕНТИ

Вкупно дијагностицирани 219 пациенти Министерството за здравство информира дека во изминатите 24 часа се регистрирани 18 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје – 11, Прилеп – 4, Куманово – 2, Тетово – 1. Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 219 лица. Според местото на […]

ВАКЦИНАЛНИТЕ ПУНКТОВИ ВО СКОПЈЕ РАБОТАТ ОД 12 ДО 18 ЧАСОТ, ВАКЦИНАЦИЈАТА СЕ ОДВИВА НЕПРЕЧЕНО

Поради актуелната состојба со коронавирусот, вакциналните пунктови во сите поликлиники при Здравствен дом Скопје работат од 12:00 до 18:00 часот. Вакцинацијата се одвива непречено според календарот за имунизација.