Day: април 1, 2020

ТЕСТОВИТЕ КОИ ГИ КОРИСТИ ПРИВАТНАТА КЛИНИКА СИСТИНА СЕ РАЗЛИЧЕН ТИП ОД ТЕСТОВИТЕ НА СИТЕ ОСТАНАТИ ИНСТИТУЦИИ, ТИЕ ТЕСТОВИ ГО ДЕТЕКТИРААТ ПРИСУСТВОТО НА АНТИТЕЛА НА ВИРУСОТ КОВИД-19, ДОДЕКА ОСТАНАТИТЕ ТЕСТОВИ ГО ДЕТЕКТИРААТ ДИРЕКТНОТО ПРИСУСТВО НА САМИОТ ВИРУС

Во однос на објавите во дел од медиумите за бројот на позитивни случаи од тестираните пациенти во Систина, Министерството за здравство го појаснува следното. Тестовите кои ги користи приватната клиника Систина се различен тип од тестовите на сите останати институции. Имено, тие тестови го детектираат присуството на анти тела на вирусот Ковид-19, додека останатите тестови […]

ПОТВРДЕНИ 25 НОВИ СЛУЧАИ ПОЗИТИВНИ НА ПОЗИТИВНИ НА КОВИД 19-ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ИЗНЕСУВА 354, НА ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА ВО СКОПЈЕ ПОЧИНА ПАЦИЕНТКА ОД ЛАБУНИШТА

Министерството за здравство информира дека ноќеска на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје почина една пациентка од Лабуништа на возраст од 65 години. Пациентката имала претходни заболувања – коморбидитети: хронично опструктивна белодробна болест, дијабетес, срцева слабост и обезност. Што се однесува до пациентката која во неделата наутро почина во болница во Струга, […]

ОД ДЕНЕСКА ВО ФУНКЦИЈА Е ПУНКТОТ ВО ПОЛИКЛИНИКАТА МЛИН БАЛКАН – СЕ ЗГОЛЕМУВААТ КАПАЦИТЕТИТЕ ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОРОНАВИРУС ШИРУМ ЗЕМЈАТА

Министерството за здравство инфомира дека од денеска е во функција уште еден пункт за тестирање на коронавирус во Поликлиниката Млин Балкан. Граѓаните на Скопје можат да се тестираат во четирите пункта во: Поликлиниките Јане Сандански, Ченто, Чаир и Млин Балкан. Со ова, двојно е зголемен капацитетот за тестирање во Скопје. Од минатата недела во функција […]