Day: април 9, 2020

ПОТВРДЕНИ 46 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19-ВКУПНАТА БРОЈКА ВО ЗЕМЈАТА Е 663 ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ПАЦИЕНТИ

Министерството за здравство информира дека во изминатите 24 часа се регистрирани 46 нови случаи, позитивни на коронавирусот. По градови: Скопје –12, Куманово – 13, Прилеп – 8, Тетово -1, Струга – 2 , Велес – 8, Кочани – 1, Пробиштип – 1. Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашата земја изнесува […]

ДОНИРАНА ОПРЕМА, ДОБРА И ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ЗА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КОРОНА ВИРУСОТ

Министерството за здравство изразува голема благодарност до сите компании, поединци, организации, институции, амбасади кои со донации во опрема, добра и парични средства даваат поддршка во напорите на здравствените институции за справување со состојбата со Ковид-19 во земјата.  Особена благодарност упатуваме за потврдените донации од Европска Унија во вредност од 4 милиони евра и на САД […]