Day: април 14, 2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ ВО ОДНОС ЗА ИНФОРМИРАЊЕТО ЗА СОСТОЈБАТА СО КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАТА

Министерството за здравство ја информира јавноста дека за состојбата со коронавирусот ги известува сите медиуми истовремено веднаш откако ќе ги добие официјалните податоци од Институтот за јавно здравје. Со оглед на тоа што во изминативе денови, неколку медиуми први информираат за статистиката на денот ги замолуваме сите медиуми – да се држат исклучиво до официјалните […]

ТЕЛЕФОНСКА ЛИНИЈА ЗА КОНСУЛТАЦИЈА И СОВЕТУВАЊЕ НА ЛИЦА СО ДЕМЕНЦИЈА И НИВНИ НЕГУВАТЕЛИ ВО ПЕРИОД СО СПРАВУВАЊЕ СО КОВИД-19

Отворена е телефонска линија за консултација и советување за лица со деменција и нивни негуватели.   Од Универзитетската клиника за неврологија информираат дека пациентите може во периодот од 11:00 до 13:00 часот, во понеделник и среда, да се јават на телефонскиот број 075/277-806 во амбулантата за деменции за консултација и советување. Повозрасните лица се особено чувствителни […]